Blog

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 22/10/14


Στις 22/10/15 , στις 18:00 ομιλία μετά από πρόσκληση του Ερυθρού Σταυρού με θέμα «Συχνά προβλήματα Ενδοκρινολογίας»

0 Comments

Posted by:
azap

Posted on:
Οκτώβριος 20th, 2014

Posted in:

Η μετριοπαθής κατανάλωση του κρασιού, ευεργετεί και τους διαβητικούς.


Πρόσφατα, δημοσιεύτηκαν σε ξένο περιοδικό για το διαβήτη, τα στοιχεία ανάλυσης των αποτελεσμάτων μεγάλης μελέτης για το διαβήτη, σύμφωνα με τα οποία η μετριοπαθής κατανάλωση κρασιού μειώνει των κίνδυνο για καρδιαγγειακά συμβάματα (έμφραγμα, εγκεφαλικό) και τη θνητότητα από όλες τις αιτίες στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Ως μετριοπαθής έχει ορισθεί η κατανάλωση κάτω από 21 ποτών την εβδομάδα για τους άνδρες και κάτω από 14 για τις γυναίκες και ως ποτό έχει ορισθεί η ποσότητα 125ml κρασιού ή 25ml άλλου οινοπνευματώδους. Επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί διαταραχές του μεταβολισμού και σοβαρά προβλήματα στην καρδιά και το ήπαρ.

0 Comments

Posted by:
azap

Posted on:
Μάρτιος 25th, 2014

Posted in:

Τα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα που περιέχουν ψηλά επίπεδα ιωδίου μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο θυρεοειδή.


Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε ξένο ενδοκρινολογικό περιοδικό, αναφέρονται 4 περιστατικά ασθενών, οι οποίοι ανέπτυξαν σοβαρή διαταραχή της λειτουργίας του θυρεοειδή μετά από λήψη μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων (σκευάσματα-συμπληρώματα που πωλούνται ελεύθερα χωρίς συνταγή) που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ιωδίου. Αυτές οι αναφορές καταδεικνύουν τους σοβαρούς κινδύνους που σχετίζονται με συμπληρώματα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ιωδίου (π.χ. πολυβιταμινούχα και σκευάσματα από φύκη) σε ασθενείς με προδιάθεση για διαταραχές του θυρεοειδούς. Η λήψη μεγάλων ποσοτήτων ιωδίου από ασθενείς που έχουν θυρεοειδίτιδα ή /και όζους θυρεοειδούς, μπορεί να προκαλέσει υποθυρεοειδισμό ή υπερθυρεοειδισμό. Προσοχή λοιπόν στη λήψη τέτοιων συμπληρωμάτων από ασθενείς με προδιάθεση για διαταραχή της λειτουργίας του αδένα.

0 Comments

Posted by:
azap

Posted on:
Φεβρουάριος 15th, 2014

Posted in:

Το γιαουρτι με χαμηλα λιπαρα ελαττωνει σημαντικα τον κινδυνο για διαβητη τυπου 2!!!


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η αντικατάσταση των σνακ, τύπου πατατάκια, κεικ, κρέμες, γαριδάκια από γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ελαττώνει ΣΤΟ ΜΙΣΟ τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Είναι λοιπόν μια καλή συμβουλή για τους ανθρώπους με προδιάθεση για διαβήτη, να τρώνε αντί για σνακ που αναφέρθηκαν παραπάνω, όσο το δυνατόν περισσότερο γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Τα γαλακτοκομικά προιόντα προάγουν τη σύνθεση της βιταμίνης Κ2 η οποία μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, περιέχουν προβιοτικά βακτήρια που βελτιώνουν τα λιπίδια στο αίμα και την οξειδωτική κατάσταση του σώματος και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό άρα βοηθού το ενεργειακό ισοζύγιο του σώματος.

0 Comments

Posted by:
azap

Posted on:
Φεβρουάριος 9th, 2014

Posted in:
Κατασκευή ιστοσελίδων | i-magic Web Media Studio Κατασκευή ιστοσελίδων i-magic