Blog

Τα φρούτα, το τσάι και το κρασί θα μπορούσαν να προστατεύουν από το διαβήτη τύπου 2


Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε σε ξένο επιστημονικό περιοδικό, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φλαβονοειδών και ανθοκυανινών συμπεριλαμβανομένων συστατικών που περιέχονται στα μούρα, στις φράουλες, στα σταφύλια, στα πορτοκάλια, στις πιπεριές, στο κρασί και στο τσάι θα μπορούσαν να ελαττώσουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Η πρόσληψη τέτοιων συστατικών της διατροφής μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, βελτιώνει τη ρύθμιση του σακχάρου, και ελαττώνει τη χρόνια φλεγμονή.

0 Comments

Posted by:
azap

Posted on:
Ιανουάριος 26th, 2014

Posted in:

Το κάπνισμα προκαλεί διαβήτη


Σε επετειακή αναφορά αρμόδιου τμήματος υγείας του Λευκού Οίκου των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοινώθηκαν πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι ενεργητικοί καπνιστές διατρέχουν 30-40% μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 σε σχέση με τους μη καπνιστές. Το κάπνισμα ευνοεί την ανάπτυξη κεντρικής παχυσαρκίας (δηλ. παχυσαρκίας του κορμού  και της κοιλιάς), που είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για αντίσταση στην ινσουλίνη και διαβήτη. Επίσης, το κάπνισμα αυξάνει τους δείκτες φλεγμονής και τα οξειδωτικά στρες, που και αυτά με τη σειρά τους οδηγούν σε αντίσταση στην ινσουλίνη και διαταραχή του μεταβολισμού της γλυκόζης. Τέλος, η νικοτίνη από ό,τι φαίνεται μπορεί να δράσει και άμεσα στο πάγκρεας, ελαττώνοντας ενδεχομένως την παραγωγή ινσουλίνης.

0 Comments

Posted by:
azap

Posted on:
Ιανουάριος 26th, 2014

Posted in:

Οι φυτικές ίνες της τροφής μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων


Πρόσφατη έρευνα (ανάλυση προηγούμενων μελετών) που δημοσιεύτηκε σε γνωστό ξένο ιατρικό περιοδικό, έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση με την τροφή 7 γραμμαρίων φυτικών ινών (δηλαδή όταν τρώμε 2-4 μερίδες φρούτα και λαχανικά ή μία μερίδα σιτηρών ή δημτριακών ολικής άλεσης και μία μερίδα φασόλια ή φακή κάθε μέρα ) μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών (εμφραγμάτων) και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

0 Comments

Posted by:
azap

Posted on:
Δεκέμβριος 30th, 2013

Posted in:

Τα καρυδια ελαττωνουν τη θνητοτητα;


Συμφωνα με 2 μελετες που δημοσιευτηκαν προσφατα σε ξενο ιατρικο περιοδικο, η αυξημενη καταναλωση καρυδιων (5-7 φορες/εβδομαδα) σχετιζεται με χαμηλοτερη θνητοτητα ανεξαρτητα απο αλλους παραγοντες κινδυνου. Τα καρυδια ειναι πλουσια σε συστατικα οπως ακορεστα λιπαρα οξεα, ινες, βιταμινες και μεταλλα, που εχουν καρδιοπροσταστευτικες, αντικαρκινογονες, αντιφλεγμονωδεις και αντιοξειδωτικες ιδιοτητες. Μπορει βεβαια να υπαρχει η ανησυχια οτι η συχνη καταναλωση καρυδιων μπορει να οδηγησει σε αυξηση βαρους αλλα σε αυτες τις 2 μελετες η συχνη κατανακωση καρυδιων ειχε σχεση με μειωση μαλλον του σωματικου βαρους.

0 Comments

Posted by:
azap

Posted on:
Νοέμβριος 24th, 2013

Posted in:
Κατασκευή ιστοσελίδων | i-magic Web Media Studio Κατασκευή ιστοσελίδων i-magic